De ce s-a  infiintat Asociatia Eoliana Romana ?

 

 

                                                                                                                                                 

        Interesele producatorilor romani de energie eoliana vor fi reprezentate in viitor de Asociatia Eoliana Romana, organizatie recent infiintata, cu sediul in Constanta, informeaza Green Report.

      

            

             Reprezentantii asociatiei semnaleaza, intr-un comunicat, ca, deoarece in Romania solicitarile de amplasare de centrale eoliene sunt foarte mari si aceste centrale eoliene moderne au ajuns la o inaltime considerabila este necesara avizarea lor de catre Autoritatea Aeronautica Civila Romana.

              Potrivit membrilor asociatiei, care au primit avizele A.A.C.R., acestea contin conditii nefavorabile dezvoltarii acestui domeniu, deoarece autoritatea solicita beneficiarilor balizarea de zi completa a turnului centralelor eoliene si a palelor in benzi rosii si albe de minim trei metri, fiind singura tara din Europa cu asemenea cerinte.

               In avizul AACR este mentionat ca nerespectarea conditiilor specificate de Autoritate (de exemplu balizarea de zi a centralelor, adica vopsirea completa a turnului si palelor in benzi albe si rosii) duce la nulitatea avizului.

               In prezent, nicio centrala eoliana montata in Romania nu este balizata conform avizului AACR, ceea ce inseamna ca toate avizele AACR emise pentru centralele eoliene montate sunt nule, deoarece nu se respecta conditiile prevazute.

Marti, 18 Martie 2008, ora 12:05 Comenteaza acest articol

 

 

              A.E.R.O. este membru 

 ( E.W.E.A. ) EUROPEAN WIND ENERGY ASSOCIATION

http://www.ewea.org/

          SI,

 ( W.W.E.A. ) WORLD WIND ENERGY ASSOCIATION
 

http://www.wwindea.org/home/index.php

 

 

Asociatia Romana pentru Energie Eoliana a fost

prezenta la EWEC 2009

 

               In ciuda crizei financiare, industria eoliana are fundamente sanatoase a fost una din afirmatiile din cadrul EWEC 2009.
Editia din Marseille de anul acesta a adus in prim-plan cresterea remarcabila a industriei in ultimii doi ani, si in ciuda prezentei mai restranse fata de anul trecut, s-a punctat optimist ca energia eoliana are potentialul de a combate schimbarile climatice, de a revitaliza economia, de a creste exporturile si de a crea noi locuri de munca. In 2008 au fost instalati 8 454 MW eolieni in Europa.

               Dezvoltatorii se bucura in prezent de suport politic insa se confrunta cu lipsa finantarii. Reprezentantul European Investment Bank, Christopher Knowles, e de parere ca in aceste momente bancile ar trebui sa investeasca in energii regenerabile, pentru ca reprezinta o investitie stabila. 
In aceste conditii e vital ca pachetele de stimulus economic sa devina functionale cat mai repede posibil, pentru a asigura revolutia verde de care planeta are nevoie.

               Vice-presedinta Parlamentului European, Mechtild Rothe declara ca 500 milioane de Euro pot fi folositi pentru a sustine proiectele de energie regenerabila.
In prezent, tot mai mult capital investit provine din mediul institutional si companii de utilitati.

               7500 de participanti au trecut pragul EWEC anul acesta, iar intre cele 390 companii expozante, prezenti ca si la editia precedenta, au fost consultantii de la Wind Expert, care anul trecut au concluzionat un parteneriat cu EDP. Intre vizitatori, reprezentanti ISPE, ICPE, Transenergo, PS Windmanagement, TSE, Petrom, Blue Investments.

              Absent a fost dl Alexandru Sandulescu,din partea Ministerului Economiei, care ar fi trebuit sa  prezinte situatia Romaniei in cadrul sesiunii Piete Emergente, alaturi de Polonia, Ungaria, Cehia, Estonia, Letonia si Lituania.

             Directiva 20/20/20 aprobata de leaderii Europeni in decembrie anul trecut va deveni cel mai important act legislativ in domeniul energiei regenerabile,a afirmat dl Arthuros Zervos, Presedinte EWEA..Acesta directiva, care stabileste tinte obligatorii pentru fiecare tara, va oferi in acelasi timp stabilitatea necesara pentru a atrage investitii.In Europa, intre 14% si 18% din energie va fi produsa din vant in 2020.

            Cum se va integra energia vantului in reteaua romaneasca si implicit in economie, este tema conferintei Romanian WindStart de la Bucuresti , 2 iunie organizata de Asociatia Romana Pentru Energie Eoliana in colaborare cu EWEA, urmata de sarbatorirea Zilei Globale a Vantului, 15 iunie, Bucuresti.

March 31st, 2009 Citat

Deviza noastra:

             Fii verde in felul tau !