News:

 

Uram bun venit noului membru AERO:

S.C. BARLOVENTO DACIA S.R.L.

    Esteo companie  lider de inginerie,consultanţă şi testare a energiilor renovabile.

    Caracteristicile societatii sunt inalta calitate tehnică   şi  independenţa, care ne permite să acţionam în calitate de consilieri pentru companii de electricitate, promotori, producatori, institutii financiare, investitori, administratii si agentii publice .

     Barlovento este un membru  MEASNET, organizaţie internaţională din care fac parte  cele mai prestigioase centre de cercetare în domeniul energiei eoliene.
     Societatea oferia toate tipurile de servicii tehnice şi consultanţă  necesare pe durata de viata a  instalaţiei, de la concepţie până la dezafectare.

 ¨ Dezvolta activitate in peste 30 de tari din intreaga lume. ¨

  Grupul Barlovento s-a implicat activ pentru mai mult de 10 ani peste tot in lume , pentru a ajuta la reusita proiectelor dumneavoastra .

 

 1. Selectarea locatiei. Prospectare .
 2. Masuratori meteorologice.
 3. Evaluarea resurselor. Studii de fezabilitate.
 4. Inginerie.Studii de mediu .
 5. Proceduri administrative.
 6. Finantare.
 7. Lucrari de executie.
 8. Exploatare.

 

News:

 

GLOBAL WIND POWER FINANCE % INVESTMENT

26-27 June 2012, Guomon Hotel, The Tower, London, United Kingdom

News:     Workshop-ul national "Formarea competentelor pentru energie durabila", care va avea loc la Universitatea Ovidius din Constanta (Bd. Mamaia nr. 124, sala AB1), in data de 18 iunie, incepand cu ora 10.


Universitatea Ovidius Constanta
Institutul pentru Nanotehnologii si Surse Alternative de Energie
Tel./Fax: 0241-545388

News:

 

More WWEC2012 Highlights:

- "Blowing in the Wind"! Meet Bob Dylan during the WWEC2012
- Special offer for Community Power stream: Join the special WWEC2012 Community Power stream for only 350 €!


WWEC2012 - the leading worldwide wind power event, with 200 presentations from 40 countries and all continents. The main conference theme "Community Power - Citizens' Power" is in the center of the current political debate around the world on how to accelerate the deployment of renewable energy.

News:

 

Energia eoliană şi-a dublat puterea în România


 

Energia eoliană a înregistrat o reală explozie în ultimii ani şi a atras aproape singurele investiţii realizate pe plan local în noi capacităţi de producţie a electricităţii. Capacitatea instalată în parcuri eoliene s-a dublat anul trecut în urma unor investiţii de circa 680 de milioane de euro, România fiind a 7 ţară din Uniunea Europeană şi prima din regiune în ceea ce priveşte proiectele de "mori de vânt " noi, aşa cum arată datele Asociaţiei Europene pentru Energie Eoliană (AEEE). În România, au fost montaţi anul trecut 520 de MW în parcuri eoliene, ceea ce reprezintă 5% din întreaga capacitate nouă instalată în cele 27 de state membre ale UE. În prezent, în România există parcuri eoliene de 1.117 MW.

Începând cu 2010, companiile importante din acest domeniu au arătat tot mai mult interes pentru investiţiile în energia eoliană, în România. Au fost demarate numeroase proiecte, aşa cum este şi proiectul implementat în comunele dobrogene Fântânele şi Cogealac, care ar trebui finalizate anul acesta şi a cărui valoare se ridică la 1,1 miliarde de euro şi se concretizează într-un parc de 600 MW, capacitate apropiată cu cea a unui reactor al centralei nucleare de la Cernavodă.

Cei 2 factori care au contribuit la atragerea de investiţii au fost condiţiile meteo favorabile pentru dezvoltarea de parcuri eoliene şi schema de sprijin pusă la bătaie de statul român pentru astfel de proiecte, una din cele mai generoase la nivel european. Astfel, în 2011 producătorii de energie regenerabilă au primit 95 de milioane de euro, iar în 2012 se preconizează ca sumele să crească până la 300 de milioane de euro.

Sursă: http://www.ecomagazin.ro/in-fiecare-zi-din-2011-parcurile-eoliene-au-atras-investitii-de-2-mil-euro/

Parc Solar cu 32.000 de panouri solare în România


 


În judeţul Ialomiţa, la Giurgeni a început, la finele lunii mai, construcţia unui parc solar pentru producerea de energie regenerabilă. Acesta va avea peste 32.000 de panouri solare şi se va întinde pe o suprafaţă de 24 de hectare. Valoarea investiţiei se ridică la 15 milioane de euro, iar energia produsă de acest parc va fi inclusă în sistemul energetic naţional. Termenul de execuţie a proiectului este de 6 luni. Parcul ce va fi format din aproximativ 32.000 de panouri solare, de 25- W pe panou, 16 unităţi invertoare de 500 MW va avea o putere de 8 MW.

Un alt proiect de energie fotovoltaică urmează a fi implementat pe un teren de 50 de hectare, la Feteşti, investiţia acestui proiect ridicându-se la 50 de milioane de euro. Lucrările urmează să înceapă în primăvara anului viitor.

Proiectul de realizare a parcului fotovoltaic Tineretului, pe o suprafaţă de 190 de hectare, în Cluj-Napoca, considerat a fi cel mai mare parc fotovoltaic din ţară a fost avizat. Investiţia pentru construirea acestui parc fotovoltaic se ridică la suma de 130 de milioane de euro, iar producţia acestuia va fi de 66 de MW prin panouri solare cu dimensiuni de 90x60 cm.

Sursă: http://www.ecomagazin.ro/parc-solar-in-ialomita-cu-32-000-de-panouri-solare/
- http://www.ecomagazin.ro/agrofam-vrea-sa-dezvolte-la-fetesti-un-proiect-de-energie-fotovoltaica/

- http://www.ecomagazin.ro/cel-mai-mare-parc-fotovoltaic-din-tara-a-fost-avizat/

Cogenerare pe biomasă la Râmnicu Vâlcea

La Râmnicu Vâlcea a fost implementat proiectul ECOCET Govora, care presupune construirea unei noi centrale, şi care va fi realizat pe baza schemei de sprijin de ajutor de stat sub formă de certificate verzi. Noua centrală, ECOCET Govora, reprezintă sursa de vară a sistemului de termoficare a oraşului Râmnicu Vâlcea şi va funcţiona paralel cu sursa de iarnă. Centrala electrică de cogenerare urbană pe biomasă poate fi realizată la CET Govora şi reprezintă o investiţie fezabilă din punct de vedere economic, răspunde pe deplin cerinţelor sociale şi este în concordanţă cu cerinţele legale de protecţie a mediului. Puterea electrică a centralei proiectate este de 4.6 MWel din care se livrează în sistemul energetic 4.2 MWel, respectiv cantitatea de energie electrică anuală va fi de circa 34,000 MWh, ceea ce vine în spijinul realizării cotelor impuse de România.

Pentru a putea beneficia de schema de sprijin cu certificate verzi, centrala va trebui pusă în funcţiune până la finele anului 2016. Noua centrală va asigura vara în regim continuu şi un total de 8,000 ore/an conform curbei de consum termic, necesarul de căldură sub formă de apă caldă de consum în Râmnicu Vâlcea.

Sursă: http://www.ecomagazin.ro/proiect-de-cogenerare-pe-biomasa-la-ramnicu-valcea/

BERD va susţine dezvoltarea energiei regenerabile în România


Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare va susţine dezvoltarea energiei regenerabile în România, potrivit Strategiei pentru România. Investiţia băncii în producţia de energie regenerabilă este menită să sprijine România, în atingerea obiectivelor stabilite de UE 2020. Cota de electricitate produsă din surse regenerabile trebuie să crească până la 38% faţă de nivelul actual de 28%.

Până la finele anului 2011, BERD a semnat 311 proiecte şi a alocat României 5,6 miliare de euro. Acest lucru a mobilizat finanţări suplimentare în valoare de 9,9 miliare de euro, conducând la o finanţare totală de 15,5 miliare de euro.

Sursă: http://www.ecomagazin.ro/berd-va-investi-in-productia-de-energie-regenerabila-in-scopul-sprijinirii-romaniei-de-a-si-atinga-obiectivele-stabilite-de-ue-2020/

Celule solare mai subţiri decât firul unei pânze de păianjen    

 


Cercetătorii japonezi au creeat celulele solare mai subţiri decât firul unei pânze de păianjen, fiind atât de flexibile încât pot fi înfăşurate în jurul unui fir de păr uman. Acestea sunt alcătuite din electrozi plasate pe o folie de plastic şi au o grosime de numai 1,9 micrometri, o zecime din grosimea celor mai subţiri celule solare existente în prezent. Datorită designului ele ar putea duce la apariţia de încărcătoare solare portabile sau chiar de materiale textile electronice care vor fi integrate în diferite obiecte de vestimentaţie, conform telegraph.co.uk.

Sursă: http://www.ecomagazin.ro/au-fost-create-celulele-solare-mai-subtiri-decat-firul-unei-panze-de-paianjen/

   
 
    Târguri pentru energie regenerabilă în Europa                                                                     

   

RENEXPO®

 

27 - 30.09.2012, Augsburg, 13. Târg Internaţional al Energiei

RENEXPO ®, târgul internaţional de energie revine şi anul acesta cu punctele sale forte si aduce în atenţia vizitatorilor subiecte inovatoare. Cea de-a 13-a ediţie a evenimentului va avea loc în perioada 27-30 septembrie 2012, în cadrul Centrului Expoziţional din Augsburg şi se va concentra pe sisteme energetice durabile şi soluţii pentru o aprovizionare durabilă şi orientată spre un viitor de energie.

În cadrul RENEXPO® 2012, îşi vor prezenta produsele şi inovaţiile un număr de 350 de expozanţi, pe o suprafaţă de 19500 m˛. Ţara parteneră în organizarea târgului din acest an este Austria. Vizitatorii târgului RENEXPO® vor putea participa şi îşi vor putea îmbunătăţi cunoştinţele în domeniu, în mai mult de 15 forumuri, cu privire la aproape întreaga gamă de energii regenerabile şi eficienţă energetică.

Informaţii suplimentare despre RENEXPO® găsiţi pe: www.renexpo.de

 
   

RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE

 

    21-23.11.2012, Bucureşti, Al V-lea Târg Internaţional pentru Energie al României

RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE, cel mai mare şi important târg internaţional şi conferinţe de specialitate din domeniul energiilor regenerabile, revine cu cea de-a V-a ediţie, la Sala Palatului din Bucureşti, în perioada 21-23 noiembrie 2012. Câteva din tematicile prezente în cadrul târgului vor fi: energia solară, energia eoliană, biomasa, hidroenergia, casele pasive şi cu consum redus de energie, cogenerarea, eficienţă în construcţii şi renovări, pompe de căldură şi energie geotermală.

Solicitaţi oferta noastră de stand încă de astăzi, locurile sunt limitate! Informaţii suplimentare găsiţi pe: www.renexpo-bucharest.com.

 
   

ENREG ENERGIA REGENERABILA®

 

 

6-8.03.2013, Arad, Al V-lea târg internaţional pentru energie în triunghiul de frontieră România, Ungaria şi Serbia

ENREG ENERGIA REGENERABILA ®, târgul internaţional pentru energie din triunghiul de frontieră: Romania, Ungaria şi Serbia, vă aşteaptă cu cea de-a V-a ediţie, între 6-8 martie 2013, la Expo Arad Internaţional. În paralel cu târgul vor avea loc conferinţe de specialitate şi manifestări conexe, în cadrul cărora autorităţi publice naţionale şi internaţionale, asociaţii, oameni de ştiinţă şi companii îşi vor prezenta tendinţele, rezultatele unor cercetări, tehnologii şi inovaţii din domeniul lor.

- Tematicile târgului

Solicitaţi oferta de sponsorizare şi fiţi în centrul atenţiei încă de la început! Solicitaţi oferta noastră de stand încă de azi! Informaţii suplimentare găsiţi pe: www.enreg-expo.ro

 

 

Conferinţe de specialitate în EUROPA                                                                                                    

   
27.09.2012 / Centrul Expoziţional Augsburg, Germania:
6th Conference on decent realised mini and micro cogeneration


30.11.2012/ Centrul Expoziţional Salzburg, Austria:

4th International Small Hydropower Conference: New Constructions, Reconstruction and Redevelopment

Noiembrie 2012/ Sala Palatului din Bucureşti, România:
A V-a Conferinţă Internaţională - Energia Eoliană în România

Noiembrie 2012/ Arad, Sala Palatului din Bucureşti, România:
A IV-a Conferinţă Internaţională - Energia Solară în România

 

News:

 

Dear Sirs,

   It gives me a great pleasure to invite you to join us at 

‘’ Solar-Tec 2012 - Middle East & North Africa Event “., during the period 1st –  4th December 2012 at the Cairo International Convention Center in     Cairo – Egypt. For more information please visit our website www.sloarenergy-event.com
 

An all inclusive package including Travel and accommodation has been tailored for this year's countries pavilions:

 

The All Inclusive Package includes:

1. Shell scheme stand ( 9 Sqm ) with name panel, electricity, carpet, 1 table + 2 chairs.
2.
One free return ticket on Economy class.
3. 4 nights accommodation at 5-stars hotel on B&B basis.
4. Insertion in the official exhibitor’s catalogue.
5. Free Full page Full color advertisement worth 700 Euros.
6. Insertion of your company logo on event web-site.
7. Daily transfers from Hotel/Event/Hotel to the hotel and exhibition.
8. Airport meet & assist and transfer services.
9.
Speaking opportunity at the conference including a speaker package
10.Site seeing packages upon request at a preferential rates.

 

News:

 

 In This Issue

 1. WWEA Publications
 2. World Wind Energy Conference 2012
 3. Feed-in Tariffs Around the World
 4. International Energy News
 5. WWEA Members News
 6. Upcoming Events
 7. Publications, Tenders, Announcements & Studies

World Wind Energy Conference 2012

3-5 July 2012, World Conference Center, Bonn
11th World Wind Energy Conference "Community Power - Citizens' Power" & WWEC2012 Trade Fair
Bonn (Germany), 3-5 July 2012


WWEC2012 Programme published

Visit the WWEC2012 website and register now! http://www.wwec2012.net

News:

 

                   Experience renewable energy in Germany | REGISTRATION EXTENDED

 

Hello, eadline to register for OSEA's exclusive Renewable Energy Tour to Germany has been extended until June 15.

Depart: June 30

Return: July 8, 2012

A unique opportunity to experience successful renewable energy first hand

 • Visit state-of-the-art/best in class Hydro, Solar, Wind and Bioenergy facilities and manufacturing
 • Visit to ENERCON's wind turbine manufacturing facility and a Community Wind Farm.
 • Visit Village Malstedt: A community biogas facility. 
 • Visit Frauenhofer IWES: Learn about the research covering wind energy and the integration of renewables into energy supply structures.
 • Attend the WWEC 2012 Conference (July 3-5)
  [Download conference program (PDF)]
 • Visit mediaeval castles and picturesque towns.
 • Network with your fellow travel companions.
 • View complete tour itinerary
 • Student rates are now available (details)
Find out more >>

If you would like to arrange customizing a package for you or to get discount codes for student/member rates, or have a general inquiry please do not hesitate to contact:
Nicole Risse, Business Development & Outreach Manager, OSEA
416-977-4441 ext. 3
nicole@ontario-sea.org

 

News:

 

    For the WWEA Members,

    In accordance with article 12 of the WWEA statutes, I would like to inform you that the next WWEA General Assembly will take place in Bonn, Germany, in the afternoon of 2 July 2012, on the occasion of the WWEC2012.
 
    The preliminary agenda:

 
1. Welcome
2. Approval of the minutes of the General Assembly of 30 October 2011
2. Report by the President
3. Reports from around the world by the Vice Presidents
4. Report by the Secretary General
5. Report by the Treasurer and budget 2013
6. Work programme 2013
8. Miscellaneous

    Further agenda items may be proposed by submitting them to the WWEA Head Office in writing before 15 June 2012, 
    The revised and final agenda, including the exact time and venue of the meeting, will be circulated on 20 June 2012.

 

 

Deviza noastra:

             Fii verde in felul tau !